CHICUELO
donderdag
9 feb
2017
Waar ?Handelsbeurs, Gent
Wanneer ?09/02/2017  00:00
Ontroerende flamencosnaren
Chicuelo’ ofwel ‘klein jongetje’ is een koosnaam die bij iedereen in de flamencowereld belletjes doet rinkelen. De Catalaan Juan Gómez wordt dan ook geadoreerd.
Niet alleen als gitarist maar ook als componist scheert hij hoge toppen binnen zijn generatie. In gezelschap van o.a. zanger ‘El Duende’ tekent hij voor een authentieke flamenco-ervaring.

de weg ernaartoe
Gitaar spelen en zingen waren in Chicuelo’s familie even gangbaar als eten en drinken. Na zijn opleiding bij Manolo en Isidoro Sanlúcar ging zijn omvangrijke carrière van start.
Vooral zijn jarenlange samenwerking met zangers Miguel Poveda en ‘Duquende’ springt eruit, met tours in heel Europa, Japan en de VS.
CHICUELO?
Chicuelo leidt sinds 1992 het Compagnie de Danse Japonaise Shohi Kojima en sinds 2003 het Somorrostro Dansa Flamenca met choreograaf Javier Latorre.
Zijn eerste solo album Cómplices (2000) bezorgde hem een ‘Beste Solo Album Gitaar’ award bij het vooraanstaande magazine Flamenco Hoy, waarna ‘Beste Ritmische Gitaar’ volgde voor zijn opname van Zaguán van Miguel Poveda. Dat belooft!

Juan Gómez ‘Chicuelo’ (flamencogitaar), Joaquín Gómez ‘El Duende’ (flamencozang), Mario Mas (luit en gitaar), Carlos Caro (viool), Isaac Vigueras (percussie)
Dit concert maakt deel uit van het abonnement ‘fado / flamenco’.