FLAMENCO CENTRUM PEñA AL ANDALUS VZW
ANTWERPEN • WIE ZIJN WIJ
De Antwerpse Peña Al Andalus - Fundación de flamenco is een begrip onder de liefhebbers van de Spaans-Andalusische cultuur. Sinds Flamencodanseres Ana Ramón en Antonio Perez Martin in 1985 de deuren van dit Flamencocentrum openden, zijn de "Aficionados" van heinde en verre toegestroomd om te genieten van authentieke Flamenco in Antwerpen. Met dit levenswerk trachten zij al meer dan 35 jaar een culturele band te scheppen tussen de Vlaamse en Spaanse gemeenschap in België.

Zo zijn er wekelijks cursussen Flamencodans en Klassiek Spaans op alle niveaus van beginners tot en met gevorderden. Voor kinderen, jongeren en volwassenen en 60+.

Peña Al Andalus biedt je een hele waaier aan mogelijkheden om je te verdiepen in verschillende Flamenco stijlen tijdens de herfst- en zomer workshops met nationale en internationale gastdocenten.

Op een aantal zaterdagavonden per trimester kan je komen genieten van heerlijke Spaanse gastronomie, uiteraard vergezeld van een meestal gratis Flamenco dans optreden in een aangename familiale sfeer.

De mooiste momenten in de Peña zijn zeker de Flamenco live -voorstellingen waarbij regelmatig topartiesten uit Spanje worden uitgenodigd. Hou zeker ons programma in het oog.

Samen met dochter Nina Pérez en Lara Vanderhaeghe heeft Ana Ramón haar eigen professionele groep "Compañia Al Andalus" opgericht. Een Companie waar ze regelmatig mee optreden, een warme aanrader voor jouw feest!
Als droom realiseerde zij de laatste jaren het bekende "Flamenco Festival Antwerpen", met top artiesten uit Spanje zoals Farruquito en Gema Moneo, Antonio Canales en La Lupi, Farru en Karime Amaya, Pilar Ogalla en Andrés Peña, Dorantes en Maite Martin.

En als hoogtepunt organiseren zij jaarlijks de dansrecital "Fiesta Flamenca".
Een muzikale, wervelende dansreis doorheen Andalucia gebracht door al haar leerlingen in het Zuiderpershuis. Choreografen Ana Ramón, Nina Pérez en Lara Vanderhaeghe verrassen jullie elk jaar weer met hun artistieke creaties.
mail ons
0032.3 830 31 99
Vorstermanstraat 1
2000 Antwerpen
breng me hierheen