ORQUESTA CHEKARA
zondag
22 jan
2017
Waar ?De Roma - Borgerhout
Wanneer ?22/01/2017  00:00
Laverend tussen flamenco en Marokkaanse muziek, brengt Orquesta Chekara een heel eigen geluid. Ensemble Chekara Andalusí de Tetuán brengt speciaal voor deze avond ook flamencozanger Vicente Gelo en de Nederlandse gitarist Tino van der Sman mee. De dans wordt op deze Spaans-Marokkaanse avond verzorgd door niemand minder dan María Ángeles Gabaldón, die met veel Sevillaanse pit en charme de muziek met haar dans onderstreept.

Orquesta Chekara
Het Orquesta Chekara is vernoemd naar het klassieke Arabo-Andalus-ensemble van de grote meester Chekara (1933-1998) uit Tetuan. Zijn erfgoed wordt verder gedragen door zijn neefje Jalal Chekara, die op hoog niveau musiceert in een grensgebied tussen de flamenco en de Marokkaanse muziek. In 2008 bracht hij de signatuurplaat La Chekara y el Flamenco uit en vier jaar later het vervolg Tan Cerca, tan Lejos dat tevens een ode vormde aan de legendarische flamencozanger Enrique Morente. Op deze plaat was ook een gastrol weggelegd voor de dochter van Enrique Morente, Estrella.

JALAL CHEKARA (ZANG, VIOOL ERN MUZIKALE LEIDING); VICENTE GELO (ZANG); TINO VAN DER SMAN (GITAAR); ELIAS EL HOUSSAINI (VIOOL EN CELLO); YOUSSEF CHAIR (DARBOUKA EN PERCUSSIE); MOHAMMED EL HASSOUNI (KEYBOARD EN PIANO); REDOUAN EL HOUMDANI (VIOL); OUTMAN ALAMI (PERCUSSIE); YIHAD BOUCHATA (LUIT EN VIOOL); MARÍA ÁNGELES GABALDÓN (DANS)
meer informatie
mail ons
0032.3 600 16 60